För snickaren och heminredaren

Inredning, Tips

Utebelysning

När man inreder sin trädgård är belysningen viktigare än man tror. Allt från att vara praktisk och lysa upp din tomt till att vara mysig, inbjudande och trevlig för gästerna som besöker dig och framför allt till de lite mörkare höstkvällarna som man avnjuter i trädgårdens små oaser.

Många av oss vet hur viktig belysningen är inomhus för att få till en stilfull och hemtrevlig inredning men inte alla tänker på lampans betydelse för det stora uterummet, det vill säga trädgården. Att belysa en inglasad altan eller ett charmigt inrett växthus har nog alla tänkt på men att punktbelysa träd och vissa buskar är något man missar. Det ger en mäktig och djup upplevelse i din trädgård likväl som belysning längst gångar och husfasaden.

Många ser belysningen i trädgården mer som en praktisk lösning. Man vill se var man sätter fötterna när det är mörkare ute och något som man inte ska glömma är vikten av att lysa upp sitt husnummer på fasaden eller brevlådan så att räddningstjänst eller andra hittar rätt hus när det behövs. Idag finns så många fina varianter av trädgårdsbelysning att välja på så det är ett rent nöje att botanisera runt dessa. Allt från solcellsdrivna lampor att placera överallt till lyktstolpar och trädbelysning.